Vše kvalitně a za rozumnou cenu !

Koupelna: Trendy pro rok 2010

10.01.2010 22:19

 

Každým rokem přicházejí designéři s novými trendy, nejen v módě, ale i v bydlení a jiných odvětvích. Stejně tomu je i pro blížící se rok 2010. Trendy, které zde uvidíte, by určitě neměly být nějakým svazujícím dogmatem, ale inspirací, která může obohatit. Mnohem důležitější než mít byt vybavený podle posledních trendů, je vytvořit domov, kde se budete cítit dobře, ať už třeba s některým trendy prvkem nebo i bez něj.

V moderních koupelnách je možné pozorovat vývoj směřující k rozlehlým a otevřeným prostorám. V souladu s tímto proudem se vyvíjí také tendence odvracející se od uzavřených řešení sprchových a koupelových prostor a přiklánějící se k systémům otevřeným, které opticky podrthují velkorysost místnosti.

Sprchy na úrovni podlahy jsou velkým trendem a stávají se pravým prvkem životního stylu pro moderní a designové koupelny. Ploché sprchy, např. Conoflat od firmy Kaldewei, vnášejí do koupelen nový elegantní vzhled, jasného puristického designu. Bez viditelné vnitřní kontury působí moderní koupelna celkovým harmonickým dojmem.

 Sjednocuje dobovou estetiku, ergonomii a bezpečnost v jednom výrobku vysoké úrovně. Zásluhou montáže na úrovni podlahy do ní lze nejen snadno vstoupit bez jakéhokoliv klopýtnutí; protiskluzový smalt Antislip speciálně přizpůsobený designu sprchy Conoflat nabízí na přání maximální míru bezpečnosti a komfortu. Volitelně je Conoflat navíc k dostání i s perličkovým efektem – zušlechtěním povrchu nenáročným na údržbu.  Voda a částečky nečistot a vodního kamene zcela snadno odperlí z povrchu vany. Tím dochází k ještě dalšímu zlepšení již stejně vynikajících hygienických vlastností sprch na úrovni podlahy z ušlechtilé smaltované oceli Kaldewei s dlouhou životností ve srovnání s vydlážděnými sprchovými prostory: bezpečnost, dlouhá životnost a nenáročná údržba hovoří samy za sebe.

Takové koupelny jsou bezbariérové, dlažba koupelny není opticky rušena vaničkou, pokračuje plynule dál za prosklené dveře sprchy a vnáší do koupelny nový pocit prostoru, harmonie a elegance. Ústředním funkčním prvkem takového sprchového koutu je odtokový žlábek.

Nábytek a sanitární keramika

Nábytek by měl být tzv. šitý na míru, aby nabídl absolutní pocit volnosti při plánování a zařizování koupelen všech velikostí i půdorysů. To nabízí například program nábytku Shape od společnosti Villeroy & Boch.

Podívejte se také:

Maličkost, která oživí vaši koupelnu

Sprcha v záchodě! Nesmysl nebo nový standard?

Nový program se skládá nejen ze standardních úložných jednotek, polic a umyvadlových skříněk v předem daných velikostech, ale také z flexibilního nábytku, který může být upraven přesně na míru podle individuálních požadavků.

Řada Shape je ideálním řešením pro atypické prostory nebo všude tam, kde potřebujete maximálně využít každičký centimetr. U sanitární keramiky se dává přednost oblým tvarům a čistým liniím. Také ve vybavení koupelen a u vodovodních baterií přetrvává retro styl.

Moderní barvy

Barvou roku 2010 je vzdušná modř. Tato barva má symbolizovat optimismus, obnovenou energii, pozitivní dynamiku a nové začátky. Modrá je v psychologii barev spojována s pocity čistoty, dobra a naděje. Přináší asociaci vzduchu a moře.

Přichází i mírně konzervativní kombinace zemitých, pastelových tónů. Barevná paleta dává připomenout byliny, obilí a léčivé rostliny – tlumené a jemné tóny, které evokují autenticitu venkovského životního stylu.

Villeroy & Boch

Směr inspirovaný sladkými vzpomínkami bude vycházet z čím dál populárnější retro-estetiky. Vyjadřuje melancholii a nostalgii po starých časech, činí tak ale s vtipem a postmoderní ironií. Tato barevná paleta je hřejivě uklidňující, relaxační a odráží se v ní jemná elegance, která je ještě znásobena přidáním některých temných barev, jako je cínová šeď, bronzová zeleň, laková červeň a staré zlato – barvy, které jsou odedávna symbolem vysoké úrovně a stylu.

Villeroy & Boch

Autor: Útulně.cz

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.